Левандівський парк

м. Львів, вул. Повітряна, 20
зберегти цю органцізацію на пошту
Ви вказали не дійсний e-mail
Візитна картка успішно надіслана!
знайшли помилку?
Левандівський парк — парк у Залізничному районі Львова на Левандівці, обмежений вулицями Повітряною, Олесницького і Кузнярівкою.

Парк закладений 1950 року. З того часу, і до перейменування на початку 1990-х, він називався Жовтневим, від назви мікрорайону (Левандівка в радянські часи називалася мікрорайон Жовтневий).

Основні насадження парку — смерека, тополя, береза повисла, ялина європейська, гіркокаштан, туя гігантська, клен гостролистий, явір, ясен, осика. Ростуть підсніжники, фіалки, крокуси.

Головний вхід в парк — з боку вулиці Повітряної від місця її перетину з Сяйво. Праворуч від входу альтанка, від якої починається головна алея парку з напівкруглими лавочками вздовж неї. Ліворуч — приміщення колишнього кінотеатру «Супутник», в якому у 2000-х роках діяв нічний клуб. Далі за кінотеатром дитячий майданчик. Прямо від входу — галявина, яка тягнеться через весь парк до вулиці Кузнярівка.

У 2010 році парк освітлено: було встановлено 50 ліхтарів на суму 295 тисяч гривень. На 2011 рік було заплановано встановити лавочки й смітники, але цього зроблено не було. Рішенням Львівської міської ради від 26 квітня 2012 року парк передано на баланс ЛКП «Зелений Львів». Станом на 2012 рік парк був засмічений і перебував в занедбаному стані

РЕЖИМ ПАНОРАМНОГО ПЕРЕГЛЯДУ ВУЛИЦЬ
  • Натисніть на значок чоловічка man що в правому нижньому куті мапи та не відпускаючи, перетягніть його на область мапи, яку бажаєте оглянути
  • Переглядати можна вулиці та місця, відмічені блакитними лініями і крапками
  • Щоб вийти з панорамного режиму, натисніть стрілку «назад» arrow що у верхньому лівому куті
переглядів: 4241
Інформація про «Левандівський парк» перевірена 27.03.2017 сервісом ★"Ваш довідник"★
переглянути фотогалерею цієї організації
8 фото
переглянути інші органцізації в рубриці:
Відпочинок > Визначні місця Львова